نحوه طبخ برنج قهوه ای چگونه است؟ آیا با برنج معمولی تفاوت دارد؟
پاسخ: پس از اطمینان از پاک بودن و شستشو، به ازای هر پیمانه برنج قهوه ای، ۲ پیمانه آب ریخته و با مقدار نمک دلخواه برای نتیجه بهتر و پخت سریعتر بین ۲ تا ۴ ساعت خیس نموده و سپس با حرارت زیاد در قابلمه مناسب می جوشانیم؛ در صورت نیاز ۱ قاشق غذاخوری روغن افزوده و پس از اینکه تقریبا آب آن تمام شد، حرارت را کم نموده در قابلمه را می گذاریم و پس از ده دقیقه اطراف برنج را به طرف وسط جمع می کنیم، در را می گذاریم تا حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد. (بنابراین نسبت به برنج معمولی لزوم خیس کردن آن برای پخت بهتر، کمی بیشتر می باشد.)
برنج قهوه ای به صورت آبکش بهتر است یا کته؟
پاسخ: به طور حتم به صورت کته، چرا که خواص اغلب مواد مغذی و مفید آن در مرحله آبکش از بین می رود. پیشنهاد می شود در صورت آبکش، آب برنج را بجای دور ریختن در سوپ، آش، یا سایر غذاها استفاده شود.
آیا رنگ برنج قهوه ای پس از پخت هم قهوه ای است؟ و شکل ظاهری آن چگونه است؟
پاسخ: رنگ آن پس از پخت کمی روشنتر می شود وبدیهی است شکل آن به دلیل وجود غشاء پوسته مانند بسیار نازک روغنی، به شکل ایده آل قد نخواهد کشید و کمی هلالی شکل می شود.
چه نوع غذاهایی با برنج قهوه ای می توان درست کرد؟
نحوه طبخ و مصرف برنج قهوه ای نیز مانند انواع برنج دیگر به سلایق گوناگون هم بستگی دارد و با تجربه و تکرار به دست می آید. برنج قهوه ای را با توجه به ذائقه خانواده می توان جایگزین انواع پلوهای ایرانی از قبیل نخودپلو، والک پلو، میگوپلو، ته چین اسفناج، اسلامبولی پلو، لوبیاپلو، و خورش هایی چون کاری، قارچ، بادمجان، خورش های محلی شمالی و … نمود. همچنین غذاهای سایر کشورها مانند پلو با خورش یا خوراک های چینی، هندی، تایلندی، و یا پلو با قارچ، پلو یونانی و … همچنین ترکیب برنج قهوه ای با غذاهای دریایی مانند انواع ماهی، میگو، تن ماهی که علاوه بر افزایش خواص غذایی، بسیار هماهنگ است.
آیا نژاد گیاه در برنج قهوه ای با برنج سفید متفاوت است؟
پاسخ: خیر ، جزئیات کشت و فرآوری تفاوت دارد.